R. Velthuis
Loonbedrijf

Loonbedrijf Velthuis

Slennebroekerweg 13a

7722 JT Dalfsen

T. 0529-401722

M. 06-12937140

F. 0529-402195

E. loonbedrijfvelthuis@hetnet.nl

Zaaien

Na alle grond bewerkingen kunnen wij eventueel uw graszaad zaaien. Op deze pagina vind u onze zaai werkzaamheden.

 

 

We kunnen een ruim aanbod aan gras- mais- groenbemester zaden leveren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Graslandverzorging

De Evers Grass Profi GP-620 is een machine die in één werkgang uw graszode aanzienlijk verbeterd, waardoor de opbrengst van uw gewas hoger wordt. Door het gebruik van deze machine worden molshopen vlak gemaakt, vervolgens wordt oud gras losgetrokken, dan wordt nieuw gras ingezaaid en tot slot wordt de graszode weer aangedrukt door een pictorrol en dit alles in één werkgang. Plaatsgewijs bijzaaien behoort ook tot de mogelijkheden.

In het voorjaar is de Evers Grass Profi GP-620 de optimale machine om het grasland te verzorgen en waar nodig door te zaaien (reparatie). Denk aan het verticuteren van uw gazon: een intensieve bewerking van de graszode geeft de beste grasmat. De Evers Grass Profi GP-620 is tevens bijzonder geschikt om in de nazomer het grasland te bewerken en tegelijkertijd een onderhoudsgift met graszaad te geven. Het graszaad kan zich optimaal ontwikkelen omdat er voldoende vocht beschikbaar is en de concurrentie van bestaande grassen minder is als in het voorjaar.

Graszaaien

Voor het zaaien van uw percelen maken wij gebruik van een Rabewerk trilatand met Accord zaaimachine van 3 meter.

Maiszaaien

Wij beschikken over 2 Gaspardo maiszaaimachines, een 4 en een 6 rijer. De 6 rijer beschikt over extra granulaat bakken waar mee Physiostart kan worden bij gezaaid. Beide machines hebben kunstmest bakken voor het toedienen van kunst mest.

Groenbemesterzaaien

Na de maisoogst kunnen wij uw groenbemester zaaien. Dit doen wij met een evers schijveneg met zaaibak en kluiten rol.

Afbeelding volgt