R. Velthuis
Loonbedrijf

Loonbedrijf Velthuis

Slennebroekerweg 13a

7722 JT Dalfsen

T. 0529-401722

M. 06-12937140

F. 0529-402195

E. loonbedrijfvelthuis@hetnet.nl

Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding grasland

 

Door te zorgen voor grasland met zo weinig mogelijk onkruid kunt u zowel de opbrengst als de voederwaarde sterk beïnvloeden.


- Onkruid bevat minder droge stof als gras.
- Onkruid bevat minder voederwaarde (VEM) en minder darm verteerbaar eiwit   (DVE). Hierdoor meer en duurder krachtvoer aankopen of andere bijproducten   die eiwit bevatten.
- Onkruid heeft minder structuurwaarde. Hierdoor is er minder pensprikkeling.

- Onkruid heeft ook een slechtere verteerbaarheid van de organische stof,   gevolg een slechtere benutting van de toch al lagere voedingswaarde van    het onkruid.

Wij kunnen uw onkruid helpen bestrijden doormiddel van een Dubex getrokken veldspuit met een werkbreedte van 27 meter. Door goed overleg met de bestrijdingsmiddelen leverancier kunnen wij uw onkruid met de juiste bestrijdingsmiddelen bestrijden.

Onkruidbestrijding mais

Het beste moment van onkruidbestrijding in de maïs is na opkomst van het 2e a 3e blad stadium. Dit geeft de minste groeiremming en leidt weer tot een hogere opbrengst. Door nauw contact met de bestrijdingsmiddelen leverancier en de goede kennis van al uw percelen kunnen wij het onkruid per perceel goed aanpakken.