R. Velthuis
Loonbedrijf

Loonbedrijf Velthuis

Slennebroekerweg 13a

7722 JT Dalfsen

T. 0529-401722

M. 06-12937140

F. 0529-402195

E. loonbedrijfvelthuis@hetnet.nl

Grasmaaien

 

Voor het maaien van het gras beschikken wij over twee maai combinaties. Een Pottinger triple maaier met een werk breedte van 10 meter en een Vicon front en achter maaier met een werk breedte van 6 meter. Deze maaiers zijn uiteraard voorzien van gewas kneuzers en volledige breedte afleg.

 

Gras

Grasharken

Voor het harken gebruiken wij een Vicon Andex 653 met zij afleg. Zodat wij verschillende dikte wiersen kunnen maken.

Grashakselen

Het hakselen gebeurt bij ons met de 2 New Holland FX 38 hakselaars. Voor het transport gebruiken wij 3 Schuitemaker silage wagens en 1 combi wagen. 1 wagen is uitgevoerd met een gedwongen besturing, de andere hebben een mee lopende stuuras. Het aanrijden gebeurt door 2 shovel's, een Werklust wg 18d en Werklust wg 18. Allebei uitgevoerd met een gras vork.

Inkuilen

Bij het inkuilen maken wij gebruik van een Schuitemaker rapide 2000 combi wagen. Ook hier rijden wij de kuil aan met de shovel en gras vork. Op de opraap wagen is er een granulaat bak aanwezig voor eventuele toevoeg middelen.

Vierkante balenpers

Ook kunnen wij uw gras in vierkante balen persen. Wij maken gebruik van een New Holland bb 9060. Wij kunnen desgewenst de lengte van de balen / pakken korter uitvoeren. Dit is met name voor gebruikers met een lagere voer snelheid een voordeel. Zodat de kans op broei tijdens het voeren tot een minimum beperkt wordt. Eventueel kunnen er ook messen bij de invoer worden ingezet. Ook op de balenpers is er een granulaat bak aanwezig voor eventuele toevoeg middelen.

Balen halen

Met onze shovel's uitgevoerd met BMA dubbele klem en enkele klem en onze 11 meter lange wagen brengen wij uw balen snel thuis.

Afdeksysteem

Onze silagewagens en opraapwagens zijn reeds uitgevoerd met een PullTrap afdeksystemen. Hierdoor voorkomen we dat we lading verliezen en vergroten wij dus de verkeersveiligheid.

Wikkelen

Voor het wikkelen gebruiken we een McHale 998. Deze machine brengt op een snelle en nette manier voldoende folie aan. Wij vinden dit een belangrijk punt bij loonbedrijf Velthuis.

Pioneer inkuilmiddelen voor de gras

Onze hakselaars zijn uitgevoerd met een moderne Pioneer toedieningsunit. Doordat het middel verneveld word over het gehakselde gewas word een optimale verdeling gegarandeerd. Het product vernevelen gebeurt bij ons in het waaier huis. Voor meer informatie over inkuilmiddelen klik hier.

Loonbedrijf Velthuis kan voor u de grasoogst verzorgen. Op deze pagina vind u alle werkzaamheden met betrekking op de grasoogst.

Kleinpakpers

 

Naast de grote balen persen we ook kleine pakjes die zonder machines verplaatsbaar zijn.

De pakjes kunnen zowel op de grond als op de wagen geperst worden.

 

Afbeelding volgt