R. Velthuis
Loonbedrijf

Loonbedrijf Velthuis

Slennebroekerweg 13a

7722 JT Dalfsen

T. 0529-401722

M. 06-12937140

F. 0529-402195

E. loonbedrijfvelthuis@hetnet.nl

Mest

 

Voor een goede opbrengst van uw gewassen kunnen wij bij loonbedrijf Velthuis voor een goede bemesting zorgen. Op deze pagina vind u ons aanbod aan bemesters en andere diensten.

 

Zodebemesten

 

Wij hebben een drietal zodebemesters. Een 11,5 m3 Schuitmaker Robusta met spreidas waardoor de insporing in uw grasland zoveel mogelijk beperkt word. Achter deze tank hangt een 8,70 meter Schuitemaker Exacta bemester.

Een 12,5 m3 Schuitemaker Robusta tank met 105 cm breede banden voor een lage bodemdruk op het land. Hier hangt een 8,40 meter Schuitmaker Exacta bemester.

Ook aanwezig een 17m3 Schuitemaker tank met tandem en gedwongen besturing. Door de grote inhoud van deze tank kunnen wij uw verder liggende percelen sneller mee bemesten. Ook aan deze tank hangt een 8,40 meter Schuitemaker Exacta bemester. Onder de tank zitten 4x 80 cm banden voor de lage bodemdruk.

Bouwlandbemesten

Bij loonbedrijf Velthuis kunnen wij ook uw bouwland bemesten. Wij kunnen hier 2 combinaties aan bieden. De 12,5 m3 Schuitemaker Robusta tank met een 5,10 meter evers bouwlandbemester.

Mesttransport

Voor eventuele mesttransport kunnen wij u ook van dienst zijn. Daarvoor kunnen wij 2 combinaties inzetten. De 17m3 Schuitemaker tank met monstercabinet en een 26 m3 Schuitemaker Robusta, deze is voorzien van een weeg en monstercabinet.

Mesttransport met wegen en monsteren

Met de 26 m3 Schuitemaker Robusta met monster cabinet kunnen wij de vrachten wegen en monsteren. De verwerking, de analyse en aanmelding bij dienstregelingen van de vrachten regelen wij voor u.

 

Stalmest strooien

Voor het uitrijden van uw vaste mest hebben wij 2 mestwagens. Een Gilbert met een inhoud van 6 ton en een Gilbert met een inhoud van 14 ton. Door de verticaal geplaatste walsen krijgt u een mooi breed strooi beeld.

En de 17 m3 Schuitemaker met een 4,50 meter Veenhuis Bouwlandbemester. Deze tank zetten we vooral in voor de verder liggende percelen.

Kalk strooien

Gras en mais gedijen het beste in bodems die niet te zuur zijn. De zuurtegraad van een bodem wordt uitgedrukt in pH. Hoe zuurder de grond, hoe lager de pH. De streefwaarde voor de bodem-pH voor grasland is tussen 5,0 en 5,5 en voor maïs is deze tussen 5,2 en 5,7.

 

Van nature zijn er in Nederland veel grondsoorten die een te lage pH hebben en waardoor de stikstof- en fosfaatbenutting negatief beïnvloed wordt. De grond kan daarom geen optimale opbrengsten leveren. Laat daarom periodiek een grondmonster nemen en de pH analyseren.

 

Is de pH bijvoorbeeld slechts 4,0 in plaats van 5,4 dan kan de gewasopbrengst gemakkelijk met tien tot twintig procent dalen. Door te bekalken kunnen we dit voorkomen.