R. Velthuis
Loonbedrijf

Loonbedrijf Velthuis

Slennebroekerweg 13a

7722 JT Dalfsen

T. 0529-401722

M. 06-12937140

F. 0529-402195

E. loonbedrijfvelthuis@hetnet.nl

Mais

Loonbedrijf Velthuis kan voor u de mais oogst verzorgen. Op deze pagina vind u alles over de mais oogst van zaaien tot oogsten.

 

Maiszaaien

Wij beschikken over 2 Gaspardo maiszaaimachines, een 4 en een 6 rijer. De 6 rijer beschikt over extra granulaat bakken waar mee Physiostart kan worden bij gezaaid. Beide machines hebben kunstmest bakken voor het toedienen van kunst mest. Eventueel kunnen wij ook de zaden leveren.

Onkruidbestrijding

Het beste moment van onkruidbestrijding in de maïs is na opkomst van het 2e a 3e blad stadium. Dit geeft de minste groeiremming en leidt weer tot een hogere opbrengst. Door nauw contact met de bestrijdingsmiddelen leverancier en goede kennis van al uw percelen kunnen wij het onkruid per perceel goed aanpakken.

Hakselen

Voor de oogst maken wij gebruik van een New Holland FX 38 hakselaar met een 6 rijige Kemper bek. Ook hier gebruiken wij 3 Schuitemaker silage wagens en 1 combi wagen voor het transport. 1 wagen is uitgevoerd met een gedwongen besturing, de andere hebben een mee lopende stuur as. Voor het aanrijden van het product gebruiken wij een Werklust wg 18 d met shovel bak.

Voor de natte percelen kunnen wij gebruik maken van een door een trekker aangedreven overlaad wagen.

Pioneer inkuilmiddelen voor de mais

Onze hakselaars zijn uitgevoerd met een moderne Pioneer toedieningsunit. Doordat het middel verneveld word over het gehakselde gewas word een optimale verdeling gegarandeerd. Het product vernevelen gebeurt bij ons in het waaier huis. Voor meer informatie over inkuilmiddelen klik hier.

 

Afbeelding volgt